INSPIRATIE

– HELLENDOORN –

Landgoed ‘De Uitkijk’ doet zijn naam eer aan. Dit prachtige gebouw kijkt letterlijk uit over de mountainbikepaden. Deze locatie ligt middenin het bos en direct aan de trails van Hellendoorn. Van daaruit kan je makkelijk de andere routes op de Sallandse heuvelrug lussen. Hellendoorn is de meest uitdagende in de omgeving met pittige klimmetjes, steile afdalingen en kleine drops. Toch is hij toegankelijk genoeg voor mountainbikers van elk niveau. De routes van Rijssen, Lemele en Holten zijn wat meer flowy en heel veel fun!

Het rondje van Nijverdal is een prima beginners rondje, maar zeker ook de moeite waard vanwege de prachtige omgeving. Het hotel en restaurant ogen chique en dat is het ook, maar de eigenaresse is een groot fan van mountainbiken! ‘Dus in je fietskleding aanschuiven in het restaurant in geen probleem’, zegt ze. Dus kan je een beetje luxe en goed eten na dag biken wel waarderen? Dan is ‘De Uitkijk’ de ideale plek!


Locatie
Hotel de Uitkijk, Hellendoorn

Aantal personen
2 per kamer

Belangrijke faciliteiten:
beveiligde fietsenstalling, laadpalen, afspuitplek, restaurant

Routes op fietsafstand:
Hellendoorn, Holten, Nijverdal, Lemele en Rijssen

Noemenswaardig:
Het restaurant heeft het zogeheten BiB Gourmand, een onderscheiding van Michelin voor restaurants met een uitstekende prijs-/kwaliteits-verhouding. Belangrijk, want na een hele dag mountainbiken moet er natuurlijk ook goed gegeten worden!

GA TERUG
BOEKEN

VOLG MIJ OP YOUTUBE

YOUTUBE