Een weekendje Veluwe is een aanrader voor elke mountainbiker! In elke windrichting is het de moeite waard om een mooie startplek te vinden. Deze keer was vakantiepark ‘De ijsvogel‘ in Voorthuizen onze basis.

Wild spotten en Golden hour
Vlak bij het park is het speulderbos waar je het eerste kleine rondje vanaf het park kunt pakken. Aangezien mijn reisgenoot van dit weekend nog nooit bij Radio Kootwijk was geweest, besloten we die kant op te gaan na het avondeten. De lucht verraadde een grote kans op een prachtige ‘Golden hour’ en rond dit tijdstip heb je altijd meer kans op het spotten van wild.

Gegarandeerd wild spotten bij een van de wildschermen.

We reden vanaf Radio Kootwijk een kleine lus van de mountainbikeroute van Apeldoorn. We spotten veel wild, nemen een kijkje bij het bijzondere ‘Gebouw A’ en maken mooie beelden met de ondergaande zon. Eerste avond geslaagd!

Boys will be boys
Radio Kootwijk (De mountainbikeroute van Apeldoorn komt hierlangs)

Monstertocht!
De volgende dag rijden we een klein stukje met de auto naar de mountainbikeroute van Lunteren. Daar starten we onze ‘monstertocht’ over de Zuid-West Veluwe. Deze route in combinatie met die van Otterlo en Ede staat garant voor bijna 90 km trails en ruim 550 hoogtemeters. Dit staat best goed aangegeven, maar het is aan te raden om af en toe de app van mtbroutes te raadplegen, om te zien waar je bent. Want als je de afslag naar je volgende trail mist, kan het zomaar zijn dat je kilometers extra moet rijden.

Hoe onze tocht verliep, dat zie je in de video onderaan deze pagina!

Meer info:

Vakantiepark De ijsvogel

Singletracks all day!
Mountainbikeroute Lunteren kent een aantal hele toffe afdalingen!
De jumpline van Ede/Lunteren

Check hier ons avontuur!