Afgelopen zomer verbleef ik drie volle dagen in Morzine om daar de trails van ‘Portes du Soleil‘ te rijden.
Het gebied kent twaalf verschillende ‘resorts’ waar flink wat officiële en ‘secret’ trails liggen.
Een walhalla voor iedere mountainbiker!

Hieronder een kleine blog met een foto impressie!
Of ga je liever gelijk naar de video? Klik hier

Voor mij was het hier de eerste keer, dus ik heb voornamelijk de reguliere trails verkend. En wat een feest was dat!

We verbleven net buiten het drukke centrum in een typisch wintersport hotel met de naam ‘Alpen Roc‘. De kamer was prima en het uitzicht vanaf het balkon past perfect op een ansichtkaart.

Dag 1
De eerste dag heb ik voornamelijk de trails aan de Morzine en Les Gets kant verkend. Veel typische bikepark trails met grote kombochten, jumps van verschillende gradaties en heerlijke flow. De blauwe trails zijn voor onze begrippen al lekker uitdagend. De rode trails zijn voornamelijk wat steiler en de jumps wat imposanter. Ook gap jumps kom je met regelmaat tegen.

Naast al het bikepark geweld is er ook de mogelijkheid om wat grotere ‘enduro’ rondes te rijden. Een daarvan, in het Les Gets resort, leidt je naar een mooi uitzichtpunt waarbij je de Mont Blanc kunt zien. Weinig mountainbikers nemen deze routes, maar ze zijn zeker de moeite waard.

Dag 2
De tweede dag was ik met gids Jo van Rideability op pad.
Via de trails van Super Morzine reden we naar de Zwitserse grens om daar een aantal toffe trails te rijden, waaronder pittige EWS trail. Het voordeel van een gids is dat je lekker kunt volgen en niet hoeft te spoorzoeken. Daarnaast weet een gids precies welke toffe trails er te pakken zijn, ook degene die niet op de kaart staan. Aanrader!

Dag 3
Deze laatste dag heb ik vooral lekker gebruikt om heerlijk te biken en wat te oefenen met mijn springtechniek, want daar valt nog veel te leren. Gelukkig waren er genoeg anderen om bij af te kijken.

Morzine
De vibe in Morzine is heerlijk. Het hele dorp staat in het teken van mountainbiken. Overal zijn shops van bekende merken, groepen bikers rollen door de straat en de lange rijen voor de liften staan soms al om de hoek van het blok. Veel mountainbikers die ik spreek vinden het gek dat ik er ‘maar’ drie dagen ben… En dat snap ik nu ook. Er is nog zoveel te ontdekken! Ik kan dan ook wel met zekerheid zeggen. Tot de volgende keer!


Uiteraard heb ik ook video’s opgenomen! In de eerste geef ik je tien tips voor als je naar Morzine gaat. Hij is uiteraard ook gewoon leuk om te kijken als je gewoon in Nederland blijft 😉
Daarnaast heb ik ook een ‘vlog’ opgenomen, deze komt volgende week online!

Enjoy!