We gingen een paar dagen naar Luxemburg om daar de trails te ontdekken. Voor mij was het de eerste keer in dit gebied en ik waande me echt drie dagen heel ver in het buitenland. Terwijl het nog geen vier uur rijden is.

De natuur, met voornamelijk de vele rotsformaties, is prachtig! De trails zijn voornamelijk brede paden, maar als je de wandelroutes pakt, dan kan je nog wel wat technische uitdaging verwachten. Dit gaat uiteraard gepaard met veel aandacht voor ‘Be nice, say hi’.

Op de eerste dag hebben we het gebied rondom Echternach verkend. Dit was aan te fietsen vanaf ons onderkomen. Hier hebben we voornamelijk wandelroutes verkend. Veel trappen, regelmatig ‘hike a bike’ en prachtige rotsformaties!


Op dag twee hebben we een gedeelte van de Millman Trail gereden. Een jaarlijks evenement waarbij je verschillende afstanden door Mullethal kunt rijden. Brede paden, een aantal singletrails, prachtige bossen en flink wat hoogtemeters. Weinig technische uitdaging, maar wel een hele mooie tocht!

De gpx hebben wij van deze website gehaald: Millman GPX


De derde dag zijn we, net over de grens, naar het trailpark Mehring gereden om een flink portie ‘downhill’ trails te rijden! En dit was een welkome verrassing! Website Trailpark Mehring


Een gevarieerd aanbod wat heeft geleid tot een paar hele mooie dagen! Check de foto’s en video voor een sfeerimpressie.


We verbleven hier: (geen reclame, gewoon een goede tip): Destinature
Vanaf deze camping loopt ook een toffe trail tot aan Echternach!


Check de video hier.